Forta Volwassenen: 010 - 450 4071

Ons zorgaanbod

We hebben een ruim aanbod van gespecialiseerde zorgprogramma's. Na de intake stellen wij een diagnose waarna samen met jou de beste aanpak gekozen wordt.

Als je vaak angstig bent op momenten dat er geen reden voor is en als de angst je leven gaat beheersen dan spreken we van een angststoornis.

ADHD uit zich bij iedereen anders maar bijna alle volwassenen met deze stoornis hebben moeite om hun aandacht ergens bij te houden.

Iedereen is wel eens een tijdje somber of verdrietig. Bijvoorbeeld na een grote teleurstelling of een ingrijpende gebeurtenis. Meestal duren deze momenten niet langer dan enkele uren of dagen. Als de somberheid aanhoudt kan er wel een depressie zijn. 

PTSS kan ontstaan na een ingrijpende of schokkerende gebeurtenis. Je kunt hierbij de traumatische situatie herbeleven zonder daar veel controle over te hebben. Dat kan zijn in de vorm van opdringende, onaangename herinneringen en door dromen of nachtmerries. 

Psychische druk kan vele lichamelijke klachten geven zoals vermoeidheid, pijn, maag/darmproblemen, seksuele klachten of andere aanhoudende klachten. 

Sommige mensen hebben een negatiever zelfbeeld dan nodig is en focussen vooral op de dingen die ze niet goed of mooi vinden aan zichzelf, waardoor ze moeite hebben om de positieve aspecten van zichzelf te zien. Als iemand een (te) negatieve kijk heeft op zichzelf, spreken we van een probleem met het zelfbeeld.

Persoonlijkheid is alles wat iemand uniek maakt als persoon. Mensen met een persoonlijkheidsstoornis zijn vastgelopen in het dagelijks leven en vaak ook in hun sociale contacten.

Bij Forta de Vruchtenburg behandelen en begeleiden we mensen met kanker en psychische problemen. Ook naasten en nabestaanden die door de ziekte van een dierbare psychische klachten kregen, kunnen bij ons terecht.

Forta Intercultureel is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische of psychiatrische klachten bij volwassenen met een multiculturele achtergrond.

Forta Jeugd diagnosticeert en behandelt kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar met emotionele klachten, gedragsproblemen en/of problemen op school.