
Een intake gaat altijd aan de behandeling vooraf. De intake bestaat uit twee gesprekken met een psycholoog en wanneer nodig een psychiater. Bij de intake gebruiken wij een gestructureerd interview met vragen over jou en je klachten. Ook vragen we je een aantal vragenlijsten in te vullen over je klachten.
Op basis van de intake wordt een diagnose gesteld. Vanuit de diagnose worden de beste behandelmogelijkheden met u besproken.
Wanneer dat nodig is, bieden wij een uitgebreid persoonlijkheids-, intelligentie- of neuropsychologisch onderzoek. Deze onderzoeken geven extra inzicht voor de keuze en ondersteuning van de behandeling.
Het behandelplan maken we samen met jou. Dit doen wij vanuit 'Shared Decision Making' wat staat voor 'samen beslissingen maken'. Het is een interessante evenwichtsoefening waarbij je inspraak hebt in jouw behandeling en wij je helpen om dit zo goed mogelijk te vertalen naar een behandelplan. Steeds vanuit het idee dat wij door een goede samenwerking jou de best mogelijke behandeling kunnen geven. Praktisch betekent dit dat we tijdens de intake de behandeldoelen samen met jou opstellen. Daarna doen wij een voorstel voor een behandelplan passend bij de klachten. In het behandelplan staat de diagnose en in het kort wat de behandeling inhoudt. Ook staan je voorkeuren erin voor eventuele contactpersonen en jouw wensen ten aanzien van correspondentie met je huisarts en eventuele medisch specialisten.
Tijdens de intake en start van de behandeling worden afspraken gemaakt over de duur van de behandeling, huiswerkopdrachten en de inzet van Therapieland modules die jouw behandeling ondersteunen. Een behandeling bij Forta Volwassenen duurt meestal 3 tot 9 maanden, dat betekent gemiddeld 5 tot 15 behandelgesprekken. Er is een psychiater beschikbaar voor eventuele medicamenteuze therapie.
Programma's in Therapieland worden altijd gecombineerd met face-to-face gesprekken met een behandelaar op onze locaties. Deze combinatie heet een blended behandeling. Deze e-health programma’s geven je de mogelijkheid om op een zelfgekozen tijd, plaats en in jouw eigen tempo te werken aan je klachten.
In de programma's van Therapieland wordt uitleg gegeven over de klachten die je ervaart, veelal in de vorm van inspirerende filmpjes, animaties en creatieve opdrachten. Daarnaast kunt je online contact houden met de behandelaar over de vorderingen. Het is mogelijk om lid te worden van een groep die hetzelfde programma doorloopt om ervaringen met elkaar te delen.
Zolang de behandeling bij de Forta Volwassenen duurt, kan de behandelaar met je meekijken. Na afsluiting van de behandeling blijft het Therapieland account voor jou beschikbaar zodat je kunt teruglezen waar je aan hebt gewerkt of zelfstandig verder kunt gaan met een programma.
Je kunt iemand meenemen naar de intake of later naar de behandelgesprekken. Iemand meenemen kan handig zijn voor het geven van adviezen om je zo goed mogelijk bij te staan tijdens de behandeling. Of om samen te werken aan herstel. Ook kan het zijn dat zij aanvullende informatie kunnen geven die voor een zo optimaal mogelijke behandeling van belang kan zijn. Overleg met je intaker of behandelaar over de mogelijkheden.
Onze behandelteams bestaan uit psychologen, GZ psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en een psychiater. Zowel mannen als vrouwen van diverse leeftijden en afkomst. Een aantal van onze locaties kent naast het reguliere behandelaanbod een eigen specialisme met bijpassende expertise zoals psychotrauma, persoonlijkheidsproblematiek, kortdurende schematherapie, en psycho oncologie. Voor online therapie kun je terecht via de digitale poli.
Voor meer informatie over passende mogelijkheden en expertise kun je contact opnemen tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag, van 08:30 tot 16:30 uur via 010 - 450 4071 of via info@forta.nl.
Voor alle ggz instellingen worden huisregels aanbevolen. De huisregels van Forta Volwassenen zijn gebaseerd op de richtlijnen van ggz nederland. Je vindt de huisregels hier.