Forta Volwassenen: 010 - 450 4071
Behandelvormen

Competitive Memory Training (COMET)

Wat is COMET?

De zelfbeeldtraining, genaamd COMET, is een groepsbehandeling voor mensen die vaak te negatief tegen zichzelf aankijken. Meestal weten deze mensen ‘ergens’ wel dat dit negatieve zelfbeeld niet terecht is. Bij de zelfbeeldtraining leren mensen om de focus op hun negatieve eigenschappen los te laten. De oefeningen uit de zelfbeeldtraining zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Ze zijn erop gericht om positieve karaktereigenschappen bij mensen meer voelbaar te maken. En zo een reëler beeld over zichzelf te kunnen vormen.

De zelfbeeldtraining bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten met maximaal tien deelnemers. De training wordt over het algemeen geleid door twee behandelaren. Tijdens de bijeenkomsten oefenen de deelnemers actief met elkaar om hun zelfbeeld te verbeteren. Daarnaast is het van belang dat er ook thuis geoefend wordt. Buiten de groepsbehandeling doen zich immers veel situaties voor waarin het negatief zelfbeeld wordt opgeroepen. Juist in deze situaties is het van belang dat mensen het geleerde in de praktijk gaan brengen. De meeste deelnemers hebben na afloop van de training meer zelfvertrouwen. Daarnaast zijn ze meer tevreden over zichzelf als persoon.

Behandelvormen

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een eerste-keus behandeling voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen.

EMDR