Forta Volwassenen: 010 - 450 4071
Behandelvormen

Therapieland

Ga naar Therapieland

Therapieland

Het e-health platform van Therapieland biedt online behandelprogramma’s aan. Deze noemen wij ook modules. In Therapieland kan je op zelfgekozen tijdstippen, waar je ook bent en op je eigen tempo werken aan het aanpakken van je klachten en het behalen van je behandeldoelen.

De online behandelprogramma's sluiten aan bij de sessies met je psycholoog. In Therapieland krijg je bijvoorbeeld uitleg over je specifieke psychische klachten, zoals paniek, depressie of piekeren. Je voert opdrachten uit die je helpen om met deze klachten om te leren gaan, zoals het onderzoeken van je gedachten. De behandelprogramma's worden aangevuld met inspirerende filmpjes, animaties, ervaringsverhalen, oefeningen en meer. Je behandelaar kan met je meekijken en feedback geven op de opdrachten die je in Therapieland maakt.

Je partner, vriend of familielid kunnen worden uitgenodigd om deel te nemen aan het programma dat jij volgt. Zij ontvangen uitleg en praktische handvatten om je te ondersteunen bij het omgaan met je klachten.

Nadat je behandeling bij Forta is afgerond, blijft Therapieland beschikbaar. Hierdoor kun je er opnieuw gebruik van maken als je het op een later moment weer nodig hebt.

Ga naar Therapieland


Specifieke online behandelprogramma’s

Forta De Vruchtenburg

Voor mensen met kanker zijn in samenwerking met Therapieland online behandelprogramma’s geschreven. Deze programma’s omvatten informatie en opdrachten specifiek voor verschillende fasen in de behandeling van kanker. Naasten kunnen een online programma doorlopen met aandacht voor steun geven aan mensen met kanker en zelfzorg.  

Forta Jeugd (Schiedam en Gouda)

Therapieland beschikt over een groot aantal programma’s voor kinderen, jongeren en hun ouders. Denk hierbij aan programma’s over ADHD, autisme, echtscheiding, angst en het omgaan met emoties.

Behandelvormen

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een samengaan van twee stromingen binnen de psychologie: de cognitieve therapie en de gedragstherapie.

Cognitieve gedragstherapie